BerGEMBIRAlah wahai insan kesayanganku....

Blog ini mama dedikasikan untuk semua anak2 mama..ketika blog ini mula dibuka (13/4/2011), mama sedang memiliki 2 cahayamata yang cukup COMEL dihati mama dan papa..Amal Musyreef dan Amal Reefqy.."sayang mama, ini blog untuk sayang berdua dan Insya-Allah bakal adik2 sayang..tiada kata dan perlakuan yang mama mampu samakan demi menggambarkan sayangnya mama terhadap kalian..HANYA ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI.."

Tuesday, November 27, 2012

Mentega Kacang Sunbear..

Sejak iklan mentega kacang Sunbear ke udara ke di TV..Uyeeh dah hafal dah lirik lagu dia...
dan mula merengek nak mentega kacang Sunbear..


Alkisahnya, mama selalu aje lupa dan busy nak mencari dan membelinya...macam2 alasan mama kasi kat Uyeeh...
Kerana kesian tengok mukanya sentiasa kecewa bila aje mama ckp lupa nak beli, mama pun berusahalah mencarinya...

Mula2 mama ke KB Mall..kami satu family ke situ. Tapi hasilnya tak ada..alamak..Mama offer nak beli mentega kacang lain tapi Uyeeh mcm tak nak..merajuk la tu.....senyap aje dia...
Keesokan harinya mama pergi ke Billion yg dekat dengan opis mama..pun tak de...last2 mama beli aje Mentega Kacang Lady's Choice..kan senang..
Mama bawa balik..bagitau kat Uyeeh , may be Sunbear belum ada kat Kelantan..iya la kan tu kan brg baru..tapi mama tak pasti betul ke tak..sbb byk lagi supermarket yg belum mama pergi disebabkan tak sempat masa nak pergi..lagipun sejak mengandung ni mama cepat letih dan mengah..
Muka Uyeeh mengelat aje mama tgk..sori syg..betul2 takde..nnt mama try cr kat tempat lain....

Tapi Uyeeh mcm happy sikit bila mama beli Lady's Choice...
Hasilnya Uyeeh dan Iqy makan roti yg disapu mentega kacang Lady's Choice dgn lahapnya...
Alhamdulillah..lupa la kejap pasal Sunbear...
Buat masa sekarang iklan Sunbear ialah iklan yg paling mama takut nak tgk bersama Uyeeh..sbb lihat aje iklan tu Uyeeh segera menyanyi..after habis...soalan yg sama kedengaran.."mama, bila nak beli Sunbear?"
Alahai Uyeeh kusayang.....

Pengaruh iklan ni mmg hebat..mama tak salahkan Uyeeh..mama pun selalu mudah terpengaruh..mama ingat lagi time mangandungkan Uyeeh..Ali Cafe baru keluarkan OLIGO COCOA...mama mengidam sgt2...nak jadi cerita..produk tu sampai di Kelantan..papa jenuh mencari ke merata tempat...akhirnya papa beli di KL ...kebetulan time tu papa dihantar berkursus..so skrg ni mama ingat Uyeeh dah berjangkit ngan mama la..hehehe...

P/s: rupa2nya skrg ni mentega kacang Sunbear ada segmen tajaan di SURIA.FM..iaitu Terowong Masa bersama SUNBEAR yg dikendalikan oleh Linda Onn..

No comments:

Post a Comment

Post a Comment